Nová média pro seniory

( Eva Samšuková )

Cílem práce Nová média pro seniory je nejen shrnout aktuální stav vzdělanosti českých seniorů na poli nových médií, ale hlavně přinést argumenty, které by měly seniory motivovat ke vzdělávání se se v této oblasti. Součástí práce jsou také konkrétní příklady, spočívající v praktickém přiblížení dvou internetových aplikací seniorům.

Metodika obsažená v této práci je určena pro výuku seniorů, kteří se s počítači a internetem běžně nesetkávají, ale i těch, kteří s internetem pracují a chtějí se pouze zorientovat v nových aplikacích.

Nová média pro seniory – metodika

Příloha – lekce – doprava

Příloha – lekce – lékaři

Příloha – úkoly – lékaři

VÁŠE HODNOCENÍ ČLÁNKU „Nová média pro seniory”
TITUL(Y):
JMÉNO:
PŘÍJMENÍ:
E-MAIL:
TEXT VAŠEHO KOMENTÁŘE:
VAŠE HODNOCENÍ TOHOTO ČLÁNKU

průměrný

 

kvalitní

 

fantasický
KOMENTÁŘE K ČLÁNKU „Nová média pro seniory”
04.05.2012   Tereza Martínková

Samotný nápad je dobrý, kurzy, které pomohou seniorům hledat informace na internetu jsou určitě velice přínosné. Metodika je však poněkud zdlouhavá a místy až nedůležitá. Nikde v textu jsem nenašla přesnou dobu trvání kurzu/ lekce,což je důležitá informace pro uskutečnění. Osobně bych však seniorům neukazovala pouze jak najít kontakt na lékaře či nějaký spoj. Ale obecně bych se jim snažila vysvětlit, jak vyhledávání na internetu funguje a že si mohou vyhledávat všelicos.Babičky třeba vzory pletení a dědové kutilské rady. Snažila bych se jim to vysvětlit obecně, samozřejmě by nějakých příkladů bylo třeba. Z vlastní zkušenosti však vím, že málo kterého seniora napadne hledat něco zcela jiného, pokud mu není stále opakováno, že to lze. Věnovala bych jednu lekci vyhledávání a druhou lekci bych věnovala komunikačním prostředkům. Především emailu a skypu. Informace pro lektora jsou poněkud nejasné, jako případný lektor bych uvítala text, který bych případně mohla i číst a ne jej sama vymýšlet.


 


HODNOCENÍ TOHOTO ČLÁNKU
Článek hodnotil 1 návštěvník

PŘEČTĚTE SI JEHO KOMENTÁŘ