Jak se dělá časopis

( Jan Mráz )

Cílem této práce je seznámit žáky se základními principy a postupy tvorby časopisu. Žáci vytvoří v rámci třídy redakci a po seznámení s teorií se pokusí vytvořit vlastní číslo školního časopisu. Prostřednictvím následné debaty pak zhodnotí svou vlastní práci i práci redakce jako celku. Žáci tak získají přibližnou představu o tom, co všechno se skrývá za přípravou jednoho čísla časopisu.

VÁŠE HODNOCENÍ ČLÁNKU „Jak se dělá časopis”
TITUL(Y):
JMÉNO:
PŘÍJMENÍ:
E-MAIL:
TEXT VAŠEHO KOMENTÁŘE:
VAŠE HODNOCENÍ TOHOTO ČLÁNKU

průměrný

 

kvalitní

 

fantasický
KOMENTÁŘE K ČLÁNKU „Jak se dělá časopis”
07.10.2016   Jakub Durban

13.05.2012   Luboš Veselý

Přehledně zpracováno a pro vyučujícího velmi návodné. Přestože se jedná o školní časopis určený pro jasně vymezenou cílovou skupinu, bylo by možná na místě zmínit, že pro úspěch časopisu - dosažení maximální čtenosti - je důležité i atraktivita grafického zpracování... V metodice autor umožňuje doplnit text doplnit o fotografie a zároveň definuje roli grafika / sazeče, a právě proto bych toto více rozvedl.
26.04.2012   Renáta Tylová

Velmi hezky a polopaticky vysvětlené termíny, se kterými se člověk setká při tvorbě časopisu, dobrý nápad s tvorbou vlastního časopisu. Zařadila bych na začátek možná exkurzi v nějaké redakci, aby žáci měli možnost srovnat, jak je to ve skutečnosti s tím, jak budou tvořit časopis oni, eventuálně se inspirovat při jeho tvorbě.


 


HODNOCENÍ TOHOTO ČLÁNKU
Článek hodnotili 3 návštěvníci

PŘEČTĚTE SI JEJICH KOMENTÁŘE