Jak poznáme bulvár?

( Václav Hanzlík )

V dnešní době, kdy se na nás valí informace z velkého množství informačních kanálů, je velmi důležité, aby se člověk dokázal v mediální nabídce orientovat a stal se mediálně gramotným. K tomu by měla napomoci i tato práce, která je zaměřena na situaci na českém trhu tištěných médiích, primárně se věnuje rozlišení mezi bulvárním a seriózním denním tiskem.

Práce obsahuje teoretické ukotvení, vysvětlení základních pojmů a přehled odborné literatury, která se této problematice věnuje. Druhá část je věnována praktickým úkolům, které by měly napomoci vysvětlit žákům 1. stupně základní školy zásadní rozdíly mezi prací bulváru a seriózního deníku.

Jak poznáme bulvár?

VÁŠE HODNOCENÍ ČLÁNKU „Jak poznáme bulvár?”
TITUL(Y):
JMÉNO:
PŘÍJMENÍ:
E-MAIL:
TEXT VAŠEHO KOMENTÁŘE:
VAŠE HODNOCENÍ TOHOTO ČLÁNKU

průměrný

 

kvalitní

 

fantasický
KOMENTÁŘE K ČLÁNKU „Jak poznáme bulvár?”
07.05.2012   Markéta Gsöllhoferová

Téma je velmi přehledně zpracováno. Pozitivně hodnotím aktivní zapojení žáků do tématu hned z počátku hodiny a dobře připravené pomocné materiály.
05.05.2012   Aneta Běhavá

Skvěle napsané jen trochu černo-bílé. Velké plus za praktické úkoly.
04.05.2012   Václav Rybář

Zajímavé téma, nápadité zpracování a metodika. V době, kdy se rozdíly mezi bulvárními a tzv. seriozními média často stírají, bych doplnil o mediální trendy, které tento jev popisují- např. dumbing down.
04.05.2012   Martin Koubek

Dobrá a užitečná myšlenka, nevím ale, jestli není vhodnější spíš pro děti o dva tři roky starší, avšak nejsem pedagog. Zdůraznil bych, že bulvár vydává zejména zprávy, jejichž důležitost s časem klesá. Ještě bych chtěl upozornit na chybu na straně 5, odst. 3, spor o Yellow Kid byl o století dříve.
01.05.2012   Hana Pražáková

Velmi pěkné, jednoduché, proveditelné, dobrá inspirace.


 


HODNOCENÍ TOHOTO ČLÁNKU
Článek hodnotilo 5 návštěvníků

PŘEČTĚTE SI JEJICH KOMENTÁŘE